Strong is beautiful

Motivera dig själv i höst

Publicerad 2014-09-30 15:42:00 i Träning,

 
Viktigaste personen i ditt liv är DU. Att bry sig om andra människor är en bra egenskap, men hur ska man kunna ta hand om andra om man inte först och främst tar hand om sig själv? Så försök att se till dig själv i första hand, våga säg nej och gör inte sånt som du absolut inte har lust med.
 
Hitta en träningsform som passar dig. Det ska vara roligt att träna, inte en pina. Så våga prova på olika träningsformer och se vilka du fastnar för.
 
Gå inte ut för hårt. Det är lätt att vara överambitiös och kicka igång med 5 pass/vecka, börja istället lugnt och öka successivt så ökar du chansen att behålla motivationen.
 
Sätt upp rimliga mål. Du kommer aldrig att gå ner 10 kilon på en månad (om du inte svälter dig själv). Kom dock ihåg att målet inte ska vara att gå ner i vikt. Sikta in dig på att bli starkare, piggare och fräshare istället.
 
Hitta ditt förhållningssätt till mat. Med ökad motion så blir också lusten för bättre och sundare mat större. Byt ut de snabba kolhydraterna mot långsamma genom att välja fullkorn före vitt mjöl och bröd, fullkornspasta, bulgur och matvete är ett bra alternativ istället för vanlig vit pasta. Det viktigaste är att du hittar något som håller i längden.
 
Ut med vågen. Vågen skapar mer ångest och oro än motivation så se dina resultat i spegeln och på måttbandet istället.
 
Belöna dig själv med annat än mat. Att unna sig förknippar många med att äta exempelvis en godispåse eller glass. De flesta njuter för stunden men får dåligt samvete efteråt. Så när du uppnått ett mål eller tränat bra en hel vecka, varför inte boka in en massage eller ansiktsbehandling? Eller köpa den där toppen du spanat länge på?
 
Källa

Om

Min profilbild

Elin Andersson, 23 år, är en sprallig och glad tjej med båda fötterna på jorden. Hon har gått från en överviktig soffpotatis till en tjej som brinner för träning och hälsa. I hennes blogg vill hon förmedla att ingenting är omöjligt så länge som man tror på sig själv. Du kan även ta del av hennes egen träning, personliga texter och små snuttar av hennes vardag. Instagram: elinkatarinaa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela