Strong is beautiful

Att komma i form

Publicerad 2014-04-29 13:28:43 i Träning,

Det är många som vill komma i form, gärna på en vecka, fast allra helst en dag eller två. Men vet ni? Det är omöjligt. Att ändra på sin kroppsform tar tid, både att lägga på sig fett och att bli av med det. Det finns inga genvägar, inga "quick-fix" eller annan magi som tar bort det oönskade fettet som lagrats på din kropp. Utan vill du ändra din kroppsform så måste du jobba för det och här är några tips på vägen:
 
Kombinera cardio och styrketräning. Gör någon slags pulshöjande träning 2-3 gånger/vecka. Det kan vara spinning, cirkelträning, löpning, hopprep eller powerwalk. Tänk på att pulsen ska höjas mer än det normala, du ska svettas. Kombinera det med att gå på gymmet eller träna hemma. Är du osäker på övningar, så googla eller kolla youtube, finns tusentals med videos!
 
Dumpa sockret. Skippa godis, fika, läsk, saft, snabbmat, halvfabrikat, chips osv.
 
Unna dig. Det är okej att äta en glass en solig sommardag, men se till så att det inte blir fler. Så länge du håller koll på intaget så är det okej att unna sig en dag i veckan.
 
Ha tålamod. Som jag sa, det går inte över en natt. Sen är det olika från person till person, vissa ser skillnad redan efter två veckor, andra får vänta två månader. Orättvisst, ja visst, men det är ingen ursäkt till att bara ge upp. Så hang in there så kommer resultaten att dyka upp.
 
Ha vilodagar. Vila bygger muskler.
 
Älska den kropp du har. Du må tycka illa om den på grund av fett, men tänk på allt bra den faktiskt gör för dig. Den tar dig framåt, skrattar och skapar minnen åt dig.
 
←Jag i somras vs. Jag idag →

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-05-01 17:17:16

grymt jobbat!

Svar: Tack så mycket :)
Elin Andersson

Postat av: Madde

Publicerad 2014-05-01 20:28:17

Grymt bra jobbat. Får man fråga hur många kilo du gått ner?

Svar: Tack! :) Självklart får man det, 13 kilo har jag blivit av med :)
Elin Andersson

Postat av: madde

Publicerad 2014-05-02 21:19:29

Ännu en gång. grymt jobbat. det är mycket. Själv har jag gått ner 22 kg och ska ta tag i att styrketräna så man bygger lite muskler så man kan se fastare ut.

Svar: Tack så mycket :) Asbra jobbat av dig också! Vikten är inte allt, men då man tänker på att det man förlorat är många kilon fett så kan man inte låta bli att känna sig lite mallig, hehe. Ja, styrketräningen hjälper verkligen till så att man får en fast och jävligt fin kroppsform! :)
Elin Andersson

Postat av: madde

Publicerad 2014-05-08 23:32:17

Nej jag vet att det inte är allt men hade så pass mycket övervikt att jag ville få bort det och nu väntar nya utmaningar. Jo man får ju finare kropp av styrketräning, har tränat lite men inte regelbundet.

Svar: Vet känslan, hade också en del övervikt att bli av med. Huvudsaken är att man inte fixerar sig vid vad siffrorna säger så är det ok att väga sig då och då :)
Elin Andersson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elin Andersson, 23 år, är en sprallig och glad tjej med båda fötterna på jorden. Hon har gått från en överviktig soffpotatis till en tjej som brinner för träning och hälsa. I hennes blogg vill hon förmedla att ingenting är omöjligt så länge som man tror på sig själv. Du kan även ta del av hennes egen träning, personliga texter och små snuttar av hennes vardag. Instagram: elinkatarinaa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela